SAP Business One

Vállalatirányítás KKV-k számára

Egy kis- vagy középvállalkozás ugyanúgy folyamatok mentén működik, mint a nagyobb cégek, csak egy munkatárshoz több feladatkör is társul. Ahogy nő a cég, úgy fokozódik a terhelés, nem beszélve a feladatok sokrétűségéről. Pedig a rendszeresen visszatérő munkák egy része automatizálható, átszervezhető vagy egyszerűsíthető, csak egy jól működő vállalatirányítási rendszer kell hozzá.

A kifejezetten a KKV-k számára készült üzletviteli szoftver, az SAP Business One gyorsan bevezethető, segítségével a cég hatékonyan, megbízhatóan működik, átfogóan optimalizálja a vállalkozás folyamatait. Általa valós időben hozzáférhetünk minden adathoz, így felgyorsítja a vállalat nyereséges növekedését.

SAP Business One - megfizethető megoldás

Az SAP Business One egy megfizethető megoldás a teljes vállalkozás irányítására

Előnyei:

 • Gyorsan és könnyen bevezethető
 • Egyszerűen kezelhető
 • Megfizethető alacsony működési költség
 • Elősegíti az üzleti növekedést
 • Egyedi igényekre szabott ágazati megoldásokra képes
 • Minden szervezeti egység igényét ki tudja elégíteni egyetlen megoldással
 • Valós idejű adatok, információk elérésével megalapozottabb döntések születnek

 

Bármilyen területen is vállalkozik, a Business One-nal áttekintheti vállalkozását, így mindig kézben tarthatja az irányítást

Napjainkban minden vállalkozásnak újra kell gondolnia, hogy milyen stratégiát alakít ki a megváltozott gazdasági, társadalmi környezetben, milyen eszközökkel tud és kíván élni, illetve milyen módon képes elérni, megvalósítani a küldetését. A folyamatosan változó piaci versenyben egyértelmű a kis- és középvállalkozások törekvése: meg kell szerezniük a versenyelőnyüket és ehhez megfelelő versenyképességet kell kiépíteni. Ez kizárólag úgy lehetséges, ha a KKV-vezető számára naprakész információk állnak rendelkezésre, hogy időben be tudjon avatkozni a vállalkozás életébe, gazdálkodásába. Ehhez nyújt segítséget egy olyan korszerű – kifejezetten kis- és középvállalkozások számára fejlesztett –vállalatirányítási rendszer, mint az SAP Business One, amely információival, elemzéseivel támogatja a megalapozott döntéseket és ezáltal a vállalkozás fejlődését.

Amint egy vállalkozás elér egy kritikus méretet, amikor a táblázatkezelő programokban és papírokon már nem menedzselhetőek a folyamatai, akkor előbb vagy utóbb megjelenik az igény egy vállalatirányítási rendszer iránt. Egy olyan integrált rendszer bevezetése a cél, amely képes egyrészt korrekt és konzisztens módon tárolni az adatait, másrészt, amelyből ezek az adatok riportálhatóak, kinyerhetőek, azaz információvá alakíthatóak.

Hazánkban is egyre több vállalatvezető ismeri fel, hogy az információk lassú terjedése a versenypozíció romlásához vezet. Ahhoz, hogy a vezetők a napi operatív tevékenységek megoldása és kezelése helyett a stratégia formálására tudjanak nagyobb figyelmet fordítani, elengedhetetlen egy jól működő vállalatirányítási rendszer, amely átfogóan optimalizálja a vállalkozás folyamatait. Az SAP B1, mint minden ERP rendszer, akkor tudja leginkább támogatni a tevékenységet, ha az Ügyfeleink egyéni igényeinek megfelelően vezetjük be. Ehhez járulnak hozzá az általunk fejlesztett, az SAP Business One-nal integrálódó saját fejlesztésű termékeink, mint pl. a MES (gyártásirányító szoftver), a WMS (mobil raktárirányítási rendszer), a blueBAX ONE alkalmazás (NAV bejövő számla integráció) stb.

Az SAP Business One támogatja az értékesítést és ügyfélkezelést, a beszerzést és készletgazdálkodást, a pénzügymenedzsmentet, a humán erőforrás-részleget. Mivel az üzleti információk egyetlen integrált rendszerben érhetőek el, így azonnal, gyorsan hozzáférhetőek a vállalkozás minden területén, ezáltal átláthatóvá válnak a folyamatok és csökkennek a költségek, valamint a hibák is. Segítségével részletesen áttekintheti az üzletmenetet, így gyorsan cselekedhet és valós idejű adatok alapján hozhatja meg döntéseit, ami által növelheti vállalkozása nyereségét.

A Business One tehát testre szabható integrált megoldást jelent, amivel mindenre kiterjedően irányíthatja az üzleti tevékenységét: az összes kritikus adat azonnal az egész vállalatot átfogóan elérhetővé válik.

A KKV-k számára az alapvető üzleti folyamatok optimalizálása jelenti az egyik legfontosabb feladatot. Ez a lépés olyan üzleti szoftvert kíván, mint a Business One, amely hatékonyan használja ki a már meglévő informatikai infrastruktúrát. Így a KKV a számára legmegfelelőbb megoldást választhatja, hiszen ez a rendszer használható a vállalkozás helyszínén vagy felhőben is. Emellett további erőssége, hogy működik az SAP HANA és a Microsoft SQL szerver motorral is.

Szakembereink a bevezetés minden szakaszában segítséget nyújtanak elképzelései megvalósításához, különböző megoldásokat kínálnak a projekt sikeres lebonyolításához.

Az SAP B1 testre szabható, ahogyan a vállalkozás növekszik, az alkalmazás bővíthető, így mindig megfelel a fejlődő igényeknek. Rugalmas, moduláris felépítésű, mindemellett nagy teljesítménnyel rendelkezik, felhasználóbarát felületének köszönhetően pedig egyszerűen használható.

SAP Business One bevezetés főbb lépései

SAP bevezetés lépései

A Business One, mint egységes, integrált rendszer az üzleti működés minden aspektusát lefedi:

Részletes rálátás a pénzügyekre

Az SAP B1 átfogóan támogatja pénzügyi tevékenységet. Automatizálja a mindennapos számviteli feladatokat, valamennyi kulcsfontosságú műveletet kezeli, mint például a főkönyv és a naplókönyvelések karbantartását, a szállító- és vevőkönyvelést.

Elvégezheti az összes banki tevékenységet: számos módszerrel gyorsan feldolgozhatóak a számla egyeztetések, a számlakivonatok és a fizetések.

Mint kontrolling támogató eszköz pontosan kezeli a pénzforgalmat, nyomon követi a befektetett eszközöket, ellenőrzi a költségkeretet és felügyeli a projektköltségeket.

Standard vagy akár testre szabott pénzügyi beszámolókat készít valós idejű adatokból. A pénzügyi tevékenységet valós időben képes integrálni a többi ületi folyamattal, a beszerzéssel és az értékesítéssel. Javítja a pénzforgalom átláthatóságát, felgyorsítja a tranzakciókat.

SAP Business One - Vállalatirányítás KKV-k számára

Értékesítés és ügyfélkör kezelése

Az SAP B1-gyel képessé válik maximalizálni az ügyfélkapcsolatait. Az első kapcsolatfelvételtől kezdve egészen az utolsó értékesítés utáni támogatásokig kezeli az értékesítési folyamatot. Részletekbe menő áttekintést biztosít az érdeklődők és az ügyfelek tekintetében, így hozzájárul a lojális ügyfélkör kialakításához, hiszen általa jobban megérthetővé és teljesíthetővé válnak az igények.

 • Értékesítési lehetőségek kezelése: nyomon követi az üzleti lehetőségeket és a tevékenységeket az első kapcsolatfelvételtől az üzlet megkötéséig.
 • Üzleti partnerek kezelése: az ügyfelekkel, viszonteladókkal és a beszállítókkal kapcsolatos összes kritikus adat egyetlen helyen történő tárolása, az összes információ kézben tartása.
 • Szervizkezelés: a szervizfeladatok támogatása, szerződéskezelés, szerviz tervezése, ügyfélinterakciók nyomon követése, ügyféltámogatás. Használatával gyorsan rögzíthetők és teljesíthetők a szervizszolgáltatási feladatok.

Az előrejelzésektől a nyomon követésig, a teljes értékesítési tevékenységről részletes beszámolók készíthetők.

Beszerzés, raktárgazdálkodás, termelés

A Business One révén az egész beszerzési folyamat kezelhető, használatával beszerzési igények, megrendelések és árubeérkezések hozhatók létre. Összekapcsolja a beszerzési bizonylatokat és bizonylatnaplókat készít ellenőrzés céljából.

 • Kezeli a beszállítói rendeléseket és tranzakciókat: beszerzési megrendelések kiadása, készletinformációk frissítése, import tételek értékszámítása, beszerzési mellékköltségek kezelése, visszáruk és jóváírások kezelése, fizetések feldolgozása.
 • A felhasználóbarát felülettel könnyen kezelhetővé válik a törzsadatkezelés, megtekinthetők a részletes adatok, a számlaegyenleg és a beszerzési elemzések, valamint az egyes cikkekhez kapcsolódó részletes beszerzési adatok tarthatók karban árlistákkal és adózási adatokkal.
 • A raktárgazdálkodás területén valós időben szinkronizálja az árubeérkezéseket és a raktári készletszinteket.
 • Tervezhetővé válnak az anyagszükségletek és a beszerzések ennek megfelelően ütemezhetők.
 • Gyártási moduljával lehetőség van komplex gyártási folyamatok leképezésére

Az integrált beszámolókészítési eszközökkel valós idejű adatokat tartalmazó beszámolókat generál és különböző formátumban vagy irányítópulton ún. dashboardokon jeleníti meg azokat.

Elemzések és beszámolók – üzleti intelligencia segítségével

Az SAP Business One hatékony elemzési és beszámolókészítési eszközöket kínál. Az elemzéseknek és a beszámolóknak köszönhetően alkalmazottai fokozottabban megbízhatnak a döntéshozatalhoz rendelkezésre álló adatokban és ezáltal jobb döntéseket hozhatnak. Az egész vállalkozásra kiterjedően láthatják az összes kritikus adatot. Ezeket az adatokat egy rendszerben integrálják, így megszűnik a többszörös adatrögzítés és ahhoz kapcsolódó költségek és hibázási lehetőségek.

SAP Business One - az üzleti működés minden aspektusát lefedi

Az SAP Business One egy megtérülő beruházás

A blueBAX szaktanácsadói segítenek Önnek kiválasztani a megfelelő ágazatspecifikus megoldást a vállalkozása számára. Ahogy vállalkozása növekszik, úgy vagyunk képesek bővíteni az SAP Business One-t, hogy könnyedén megfeleljen az üzleti és ágazati elvárásoknak.

A rendszer személyre szabására kiemelt figyelmet fordítunk a bevezetés során.

A blueBAX Solutions Kft.-nél a rendszerek átadásával természetesen nem zárul le a folyamat, nem engedjük el Ügyfeleink kezét, a rendszerhez tartozó oktatás, a használat során felmerülő problémák közös kezelése és megoldása szerves része a munkánknak.

Miért a blueBAX?

 • Másként működünk a piacon, máshogy tekintünk az Ügyfeleinkre, mint ahogy ezen a területen jellemző
 • Kimagasló megértéssel rendelkezünk, mindig bevonjuk Ügyfeleinket a projektekbe
 • Sablonok helyett Ügyfeleink igényeihez igazodó fejlesztéseket végzünk
 • Az új, agilis módszerekkel gyors eredményeket tudunk szállítani a gyakorlatban
 • Projektzárás helyett nagy hangsúlyt fektetünk az oktatásra és a támogatásra
 • Folyamatosan fejlesztünk rendszerekhez tartozó egyedi kiegészítő termékeket
 • „A” kategóriás csapattal rendelkezünk, rendkívüli csapattagokkal
 • Nyugat-Európai tapasztalattal és idegennyelv-tudással

Jelentkezem az INGYENES KONZULTÁCIÓRA

Mik azok a cookie-k?
A cookie-k a felkeresett webhelyek által létrehozott fájlok. A böngészési adatok mentésével javítják az online élményt. A cookie-k segítségével a webhelyek bejelentkezve tarthatják Önt, emlékeznek a webhely-beállításaira és helyileg releváns tartalmakat biztosítanak.

A cookie-k (sütik) nem tartalmaznak személyes információkat, és nem alkalmasak az egyéni felhasználó azonosítására. A cookie-k (sütik) általában olyan egyéni azonosítót tartalmaznak – egy titkos, véletlenül generált karaktersort – amelyet az Ön eszköze tárol. Néhány cookie (süti) a honlap bezárása után azonnal megszűnik, néhány pedig hosszabb időre tárolásra kerül a számítógépeden.

A sütikkel kapcsolatos minden tevékenységet meggátolhat, a korábbi látogatásai során elhelyezett adatfájlokat törölheti. A cookie-k (sütik) kezelésének, tiltásának illetve törlésének módjáról a böngészője útmutatója ad eligazítást.