Nagyvállalati SAP

Jövőorientált informatikai környezet

A hatékony üzleti információs rendszerek elengedhetetlenek a vállalatok sikeres gazdasági működéséhez, a versenyelőnyük megtartásához, a döntéshozók információ-ellátottságának javításához.

A vállalatok számára a digitalizáció napjainkban nem választás kérdése. A gyorsan változó gazdasági, társadalmi, valamint technológiai követelményekhez igazodva a hatékonyság növelésének elengedhetetlen feltétele, elősegíti az információk gyors áramlását, támogatja a megalapozott döntéseket és erősíti az innovációs tevékenységet.

A versenyképes nagyvállalatok tudatosan erősítik a digitális felkészültségüket: nyitottak az új technológiák bevezetésére, továbbfejlesztésére és az újgenerációs vállaltirányítási megoldásokra. Egy megfelelően telepített üzleti információs rendszer által növelhető a termelékenység, kiszélesedik az üzleti perspektíva, javítható az alkalmazkodóképesség. Ahhoz, hogy a vállalatirányítási rendszer kellően növelni tudja a hatékonyságot nélkülözhetetlen, hogy a tanácsadó cég és a vállalat megértsék egymást.

A blueBAX tanácsadói iparági tapasztalatainknak köszönhetően kiváló megértéssel rendelkeznek az üzleti folyamatokat tekintve, ezáltal az SAP rendszereket az egyedi igényeket legjobban kiszolgáló módon vagyunk képesek testre szabni, mindig a legjobb megoldásokat alkalmazva. Szolgáltatásaink során kiemelkedő figyelmet fordítunk Ügyfeleinkkel történő szoros együttműködésre a pontosan illeszkedő IT stratégia kialakítása és fejlesztése érdekében.

Az optimális folyamatok kialakítása, a rendszerekhez köthető fejlesztések, a támogatás munkánk szerves része, amelyekkel segítjük Ügyfeleinket az üzleti sikereik elérésében. Vállaljuk a változó elvárásokhoz igazodó fejlesztési feladatok elvégzését, a rendszer folyamatos testre szabását és továbbfejlesztését.

SAP nagyvallalati tanacsadas

Nagyvállalatok esetében SAP ECC és S/4 Hana rendszerhez vállalunk tanácsadást

Az SAP S/4 Hana az SAP új technológiai alapokra épülő terméke, amely egy újgenerációs intelligens, integrált vállalatirányítási rendszer. Átdolgozott adatszerkezetet használ, saját fejlesztésű memória alapú adatbázison fut. A speciális In-Memory adatbázis-alkalmazásnak köszönhetően a jelentések és az analitikák pillanatok alatt elérhetőek, valamint az adatok a vállalat pillanatnyi állapotát pontosan tükröző valós idejű állapotban elérhetőek.

A klasszikus SAP ECC rendszerekkel kapcsolatban is széleskörű tapasztalattal rendelkezünk, azonban fontos felhívni az érdeklődők figyelmét, hogy a következő években az SAP S/4 HANA fokozatosan átveszi a korábbi SAP ECC megoldások szerepét a hazai piacon is. Az átállásra már most érdemes felkészülni, hiszen az új rendszerre történő áttérés komplex folyamat, amely kapcsán a blueBAX szakértői megfelelő gyakorlattal és technikai eszközökkel rendelkeznek egy átfogó stratégia elkészítéséhez és a sikeres megvalósításhoz.

 

Az SAP S/4 HANA előnyei

 • Modern megjelenés, modern funkciókkal
 • Az SAP Fiori felülettel kiegészítve a különböző eszközök használata is felhasználóbaráttá válik és egyre jobban előtérbe kerül a mobilitás
 • Jelentősen megnövelt sebesség, ami felgyorsítja a folyamatokat és a döntés-előkészítést is
 • Rugalmas

A blueBAX személyre szabott nagyvállalati SAP szolgáltatásaival az SAP termékek és megoldások gyorsabban és agilisabban, a valós üzleti folyamatok alapján képesek támogatni a vállalatok működését.

SAP tanácsadóinkat nagyban segíti, hogy egy komplett szakértői fejlesztőcsapat áll mögöttük, akik képesek a tanácsadók által definiált igények alapján a rendszerek teljeskörű fejlesztésére.

A SAP rendszerek moduláris felépítése gyors adaptációt tesz lehetővé. Vállalkozásunk az alábbi modulok fejlesztésével járul hozzá az Ön sikereihez.

 

Általunk támogatott SAP modulok 2


Általunk támogatott SAP modulok
(PP, MM, SD, FI, CO, EWM)

 

SAP PP Modul – Termelésirányítási modul (Production Planning)

Ipari termelő és gyártó vállalatok igen komplex vállalatirányítási feladataira koncentrál, kifejezetten a termelésben és a gyártásban részt vevő különböző osztályok integrálására tervezték. A termelésirányítási modulban találhatók az alábbi funkciók:

  • Gyártási folyamatok teljes leképezése
  • Gyártástervezés, optimalizálás és visszajelentés
  • Minőségmenedzsment a beszerzéstől a gyártáson keresztül a késztermékig
  • Kapacitástervezés, norma- és költségszámítás

 

SAP MM Modul – Anyaggazdálkodás (Materials Management)

Az anyaggazdálkodási modul felelős a beszerzés, a számlaellenőrzés, a készletgazdálkodás, az anyagbevételezés és a szállítóértékelés szervezésének és lebonyolításának támogatásáért. Az SAP anyagkezelési modulja több összetevőből áll, beleértve a törzsadatokat, a beszerzéseket és a leltárt. Az MM lehetőséget biztosít az optimális beszerzési forrás kiválasztására, naprakész információt szolgáltat a készletekről, a múltbeli és a várható felhasználásról. Olyan specifikus objektumokat és alkomponenseket is tartalmaz, amelyek kiemelt szerepet töltenek be a rendszerben a különböző tranzakciók végrehajtása és ellenőrzése során.

Előnyei:

  • Hatékony, átlátható beszerzési folyamat
  • Kisebb az emberi hiba gyakorisága – az SAP automatikusan létrehozza a szükséges dokumentumokat
  • Garantálja az adatok sértetlenségét, mivel bármely rendszerbe táplált és mentett adat változatlan formátumban és tartalommal, csak az arra jogosultak által érhető el, illetve módosítható
  • Az adatok valós időben, pontosan nyomon követhetővé válnak
  • Biztosítja a közvetlen kapcsolatot a kontrolling, a pénzügy, valamint egyéb szervezeti egységekkel
  • Jelentősen megkönnyíti a készletvezetést, illetve az anyagok nyilvántartását. Az anyagtörzs funkció biztosítja, hogy a vállalat működése során használt adatok egy helyen legyenek elérhetőek a szervezeti egységek számára
  • Rendkívül gyors és naprakész információszolgáltatást tesz lehetővé, pontosabb adatokkal dolgozik, így pontosabb információkat szolgáltat

 

SAP SD Modul – Értékesítés (Sales and Distribution)

Ez a modul magába foglalja a teljes értékesítési folyamatot, a vevői ajánlatkéréstől, a konkrét megrendelésig, a szállításon keresztül, a számlázási és fizetési tevékenységekig. Funkciói támogatják a rendelésfelvételt, a kiszállítást, számlázást, így a szervezet értékesítéssel szemben támasztott igényei könnyen és célzottan kielégíthetőek.

SAP FI Modul – Pénzügy (Financial Accounting)

Az SAP FI modul segít elemezni egy vállalat pénzügyi helyzetét, lefedi a különféle iparágakban tapasztalt pénzügyi folyamatokat. Felelős a külső számviteli igények kiszolgálásáért, a pénzügyi és számviteli információk kezeléséért. Valós idejű pénzügyi kimutatásokat készít, támogatva ezáltal a rendszer átláthatóságát és a döntéshozatalt. A számviteli- és adózási stb. törvényeknek megfelelő formában gyűjti össze a gazdasági események adatait.

SAP CO Modul – Kontrolling (Controlling)

A CO segít az üzleti költségek optimalizálásában. Legfontosabb feladata a költségek ellenőrzése, irányítása és a jövedelmezőség elemzése által a vezetői döntések támogatása. A kontrolling modul magában foglalja az általános költség- kontrollingot, a termékköltség – kontrollingot, illetve az eredmény számítást is.

SAP EWM – Kiterjesztett raktármenedzsment (Extended Warehouse Management)

Az EWM a raktár-gazdálkodási rendszerek dinamikusan fejlődő, újgenerációs változata, amely a felhasználók igényeit és a hatóságok előírásait egyaránt kielégítő funkciókat foglal magában. Az állandó fejlesztéseknek köszönhetően az új verziókba folyamatosan beépítik a bevezetési tapasztalatokat, valamint a felhasználói igényeket.

Raktárgazdálkodás (termékmozgatás) szempontjából jelentős funkciók kerültek az EWM-be, amelyeket minden iparágra kiterjesztettek:

  • Átfogó raktári operációk
  • Rugalmas automatizált folyamatok
  • Nagyméretű termelési raktárak, disztribúciós központok kiszolgálását biztosító funkciók
  • Árukövetés
  • Minőségellenőrzés
  • Termékek szortírozását és újraelosztását automatizáló funkció

Az SAP és moduljainak legnagyobb előnye tehát, hogy a vállalat működéséről gyorsan elérhető, pontos, elemzésre és jelentésre alkalmas információkat biztosít, növelve a hatékonyságot.

SAP Fiori kezelőfelület bevezetése

SAP Fiori kezelőfelület bevezetése

Az SAP FIORI kezelőfelület bevezetésével újszerű módot kínálunk az SAP rendszer elérésére, ami által sokkal könnyebben használhatóvá válik. Az SAP Fiori eszközkészlete magas szintű felhasználói élményt nyújtó üzleti alkalmazások létrehozását teszi lehetővé. Egyszerű képernyőket kialakítva elkészítjük és testre szabjuk egyedi alkalmazásait, amelyek összhangban vannak az SAP standard felületeivel és egyéb vállalati szoftvermegoldásainkkal.

Az SAP Fiori segít elérni az Ön üzleti céljait:

 • Az egyszerű és felhasználóbarát képernyők segítségével alkalmazottai gyorsabban és pontosabban végezhetik munkájukat nagyobb elégedettséggel.
 • Az SAP Fiori tervezőrendszer tartalmazza azokat az eszközöket, amelyekkel gyönyörű vállalati alkalmazásokat hozhat létre, amelyeket a felhasználók is kedvelni fognak.
 • Az SAP Fiori biztosítja, hogy alkalmazásai minden eszközön egységesek legyenek, így alkalmazásait akár mobiltelefonról, vagy tabletről is használhatja.
 • Az SAP Fiori alkalmazások használatához csak egy webböngészőre van szüksége.
 • Az egységes felhasználói élménynek köszönhetően, a betanulás folyamata felgyorsul.


Nagyvállalati szektorban fő kompetenciánk a gyártás, de szolgáltatási területen is végzünk tanácsadási tevékenységet. Az elmúlt évek során az alábbi területeken valósítottunk meg projekteket:

 

Gépipar  |  Élelmiszeripar  |  Mezőgazdasági gépipar

Mezőgazdasági gépkereskedelem  |  Műanyagipar

Járműipar  |  Építőipar  |  Bankszektor

Elektronika  |  Oktatás  |  FMCG termékek

A tanácsadás során elsődleges feladatunk, hogy megértsük azokat az üzleti folyamatokat, amelyek mozgatják a vállalkozást és mindezt lefordítsuk az informatika nyelvére. A tanácsadó mindig egyfajta tolmácsként működik a két világ között, megérti az üzletet és lefordítja azt a programozó nyelvére, hogy ezeket az egyedi működéshez kapcsolódó információkat be lehessen illeszteni egy dobozos, fenntartható, integrált rendszerbe.

A legújabb SAP technológiák optimális alkalmazásával célunk, olyan – Ügyfeleinkkel közösen felépített – jövőbiztos informatikai környezet létrehozása, amely valóban segíti az üzleti folyamataikat és támogatja őket céljaik elérésében.

Miért a blueBAX?

 • Másként működünk a piacon, máshogy tekintünk az Ügyfeleinkre, mint ahogy ezen a területen jellemző
 • Kimagasló megértéssel rendelkezünk, mindig bevonjuk Ügyfeleinket a projektekbe
 • Sablonok helyett Ügyfeleink igényeihez igazodó fejlesztéseket végzünk
 • Az új, agilis módszerekkel gyors eredményeket tudunk szállítani a gyakorlatban
 • Projektzárás helyett nagy hangsúlyt fektetünk az oktatásra és a támogatásra
 • Folyamatosan fejlesztünk rendszerekhez tartozó egyedi kiegészítő termékeket
 • „A” kategóriás csapattal rendelkezünk, rendkívüli csapattagokkal
 • Nyugat-Európai tapasztalattal és idegennyelv-tudással

Jelentkezem az INGYENES KONZULTÁCIÓRA

Mik azok a cookie-k?
A cookie-k a felkeresett webhelyek által létrehozott fájlok. A böngészési adatok mentésével javítják az online élményt. A cookie-k segítségével a webhelyek bejelentkezve tarthatják Önt, emlékeznek a webhely-beállításaira és helyileg releváns tartalmakat biztosítanak.

A cookie-k (sütik) nem tartalmaznak személyes információkat, és nem alkalmasak az egyéni felhasználó azonosítására. A cookie-k (sütik) általában olyan egyéni azonosítót tartalmaznak – egy titkos, véletlenül generált karaktersort – amelyet az Ön eszköze tárol. Néhány cookie (süti) a honlap bezárása után azonnal megszűnik, néhány pedig hosszabb időre tárolásra kerül a számítógépeden.

A sütikkel kapcsolatos minden tevékenységet meggátolhat, a korábbi látogatásai során elhelyezett adatfájlokat törölheti. A cookie-k (sütik) kezelésének, tiltásának illetve törlésének módjáról a böngészője útmutatója ad eligazítást.